subota, 25. siječnja 2014.

MAC Face and Body tekući puder

Kod izbora pudera sam poprilično izbirljiva i vječno sam u potrazi za onim koji će me oduševiti te ispuniti sva moja očekivanja. Ako ste redovno pratili naše postove mogli ste primijetiti kako puno više ulažem u preparativu nego u dekorativu, no po pitanju pudera ipak radim iznimku jer smatram da je dobra podloga ključ svakog makeup - a. Mogu reći da sam isprobala jako puno različitih brendova i do sada sam pronašla samo jedan tekući puder koji je gotovo u potpunosti ispunio moje želje. O kojem je riječ saznati ćete u nekom od budućih postova. Što je nedostajalo MAC Face and Body - u pročitajte u nastavku!



Od dobrog pudera očekujem nekoliko stvari. Naime, kako imam osjetljivo lice najbitnija stavka je da mi ne radi nered na licu u vidu alergija, crvenila te da je nekomedogen. Nadalje, jako mi je bitna postojanost, doduše ne očekujem da mi se puder na licu zadrži 24 sata, ali mislim da je neki minimum od 7 - 8 sati i više nego moguć. Nema mi ništa gore nego kada se nakon 2 sata pogledam u ogledalo i izgledam kao da nisam ništa nanijela na lice. Kako mi koža često zna biti dehidrirana, a borim se i s atopijskim dermatitisom izbjegavam podloge koje mi ističu suhe dijelove. S druge strane, imam poprilično masnu t - zonu i one tekuće podloge od kojih se brzo zasjajim također nisu najsretniji izbor. Volim prirodni sjaj lica, no nikako onaj masni. Za kraj, većinom preferiram srednje prekrivanje, no to se zna promijeniti ovisno o godišnjem dobu i trenutnom stanju kože.


Face and Body tekući puder dolazi u plastičnom pakiranju, a dostupan je u količini od 50 ml i 120 ml. Možete birati između nijansi za osobe s neutralnim podtonom (N) i onih sa žutim podtonom (C), pa bi osobama s rozim podtonom mogao biti problem pronaći odgovarajuću nijansu. Vjerujem da je većina vas već upoznata sa činjenicom da MAC kozmetika još uvijek nije dostupna u Hrvatskoj, tako sam svoj primjerak u nijansi C2 kupila u Njemačkoj po cijeni od 30 eura.


Ono što bi vas moglo iznenaditi kod ovog pudera je njegova tekstura koja je jako rijetka i vodenasta. Iako inače preferiram nanošenje bilo koje vrste podloge kistovima, Face and Body ipak najbolje izgleda ukoliko koristim samo prste. Također, prije upotrebe savjetujem da ga promućkate jer imam osjećaj da se sastojci tako bolje povežu. 


Ukoliko tražite puder koji će vam dobro prekriti nedostatke onda ovo definitvno nije proizvod za vas. Puder nudi jako lagano prekrivanje koje se može nadograditi, no ni onda ga ne bih nazvala srednjim. Najveća prednost Face and Body - a je prirodan izgled i ujednačenost tena kakvu do sada nisam dobila od nijednog pudera. Ipak, to je sve što nudi jer za ostale nedostatke poput crvenila, kapilara, akni potreban je korektor. Mislim da bi mi ljeti po pitanju prekrivanja savršeno odgovarao jer tada nemam problema sa licem i preferiram laganije pudere. Za zimu mi nažalost nije najsretniji izbor.


Dewy finish koji pruža ovaj puder pokazao mi se kao velika prednost, ali također i kao veliki nedostatak. Face and Body ne ističe suhe i dehidrirane dijelove, naprotiv lice mi se čini dodatno zaglađeno i hidratizirano. S druge strane, čak i uz pomoć matirajućeg pudera  t - zona bi mi se jako brzo zasjajila. Nikako ga ne bih preporučila osobama s masnom kožom, ni onima s mješovitom kojima je t – zona po prirodi masnija. Za sve one s normalnom, suhom čak i vrlo suhom kožom kojima nije potrebno prekrivanje, a žele ujednačen i prirodan izgled ovaj puder bi mogao biti pravi pogodak.

Face and Body mi se također pokazao nekomedogen i na licu mi nije stvarao dodatne nerede.

Jedna od najvećih prednosti, unatoč njegovoj tekućoj teksturi, je trajnost koja prelazi očekivanih 7-8 sati.

Iako je riječ o jednom jako dobrom puderu, prekrivanje i prosijavanja t - zone ga za mene čini nedovoljno dobrim. Unatoč njegovim nedostacima namjeravam ga i dalje redovno koristiti, no ipak nisam sigurna da li bih ga iznova kupila.

Jeste li već isprobali Face and Body ili neki drugi MAC puder? Što mi imate za preporučiti?

Tereza

22 komentara:

  1. Gledala sam ga, ali sam ipak kupila MAC Studio Fix Fluid jer sam trebala nešto što matira i jače prekriva. Ovo je ipak puder za manje zahtjevnu kožu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, definitivno je puder za manje zahtjevnu kožu! :) Tereza

      Izbriši
  2. nisam isprobala nijedan tekući, a bojim se da bi ovaj za mene imao preslabo prekrivanje, ali unatoč tome me mami zbog svih pohvala na njegov račun

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je drago da sam ga isprobala, al isto preferiram bolje prekrivanje! :) Tereza

      Izbriši
  3. Nisam, ali ni nije za mene masnokoškicu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno mi se čini da ne bi bio najsretniji izbor za masnokošce..:) Tereza

      Izbriši
  4. Volim pudere koji pružaju prirodan izgled pa vjerujem da bi mi se svidio. Mojoj normalnoj koži bi mogao odgovarati.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovaj puder definitivno nije za mene. :D Nemam puno nepravilnosti na licu ali imam problema s crvenilom i svakako želim puder koji će mi to dobro prekriti i matirati lice jer se inace zasjajim vec nakon dva sata.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost ovo nije ni za mene puder koji bi mogla stalno nositi...većino vremena potrebno mi je srednje prekrivanje, a i ne volim kad se brzo zasjajim :/ Tereza

      Izbriši
  6. Nisam, inače ne nosim tekuće pudere, ali kad bi neki probala mislm da bi kupila baš ovaj jer mi se po svim recenzijama, pa i tvojoj, čini da bi mi dao upravo ono što meni treba, lagano ujednačavanje suhe kože :)

    OdgovoriIzbriši
  7. ovo ne bi bio puder za mene nikako, meni je definitivno najvažniji faktor kod pudera prekrivanje, ako to ne zadovoljava ne prolazi.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja ga već jako dugo želim, ali se ne usudm kupiti on line jer je lakše kupiti fejk nego pravi, a opet ostaje izbor nijanse. Mislim da bi mi C2 bio kao i tebi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam koliko bi se i ja usudila kupovati online! Nadam se da ćeš ga što prije nabaviti! :) Tereza

      Izbriši
  9. Odlično si recenzirala tako da sam shvatila da nije za mene. Ja tražim bolje prekrivanje, imaš kakvu ideju glede Mac-a? Koji njihov puder dobro prekriva?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno samo sam isprobala Face & Body od tekućih pudera. Na njihovoj stranici ima Foundation finder gdje upišeš što tražiš od pudera i oni ti prema tome ponude https://www.maccosmetics.com/product/158/13055/Foundation-Finder/index.tmpl ..
      Meni je ispao Pro longwear pa ga mislim jednom prilikom isprobati! :) Tereza

      Izbriši
  10. Odlična recenzija.
    Odgovorila si me od kupnje iako ću ipak potražiti tester da se sama uvjerim. :nevjerni Toma:

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve mi je jasno, dok ne probam na sebi uvijek kopka :D :D Tereza

      Izbriši
  11. Možda je do podloge odnosno kreme koju si koristila ispod? Meni sa izrazito zahtjevnom, mješovitom osjetljivom kožom nije prosijavao na T-zoni, zapravo, tako se lijepo stopio s kožom, kao nijedan puder dosad.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nažalost bez obzira na podlogu se prosijam jako brzo. Stvarno rijetko pronađem kombinaciju proizvoda koja to drži pod kontrolom, jer su mi obrazi suhi i atopični, a t- zona premasna..moje muke po puderima i kremama :D

      No, stvarno sam oduševljena kako ujednači ten i stopi se s kožom..nije mi problem ponovno se prepudrati navikla sam već! :) Tereza

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...