utorak, 21. siječnja 2014.

Moja trenutna njega lica

Svi oni koji imaju problematično lice znaju koliko je teško pronaći proizvode koji će prije svega biti učinkoviti. Ako ste pratili naše prijašnje postove mogli ste pročitati kako nažalost ne spadam među sretnice sa zahvalnim tenom. 



Moj koža je mješovita, masna t-zona s proširenim porama, podložna pojavljivanju komedona. Nadalje, lice mi je osjetljivo te dosta često reagira na kozmetičke proizvode, hranu, vremenske uvjete itd.. Također, borim se i s atopijskim dermatitisom koji mi se manifestira na licu u obliku suhih, ljuskavih, crvenih flekica. Iz navedenog mislim da je jasno da moje lice zahtjeva dosta njege i pažnje kako bi se što uspješnije nosilo sa svim ovim „blagodatima“.

U preprativu dosta ulažem i puno mi je važnije od dekorative, svakako ne mislim da skup proizvod nužno znači i dobar proizvod. Nažalost, po pitanju njege kože nema pravila, ono što odgovara jednoj osobi ne mora značiti da će odgovarati i drugoj iako u teoriji imaju isti tip kože. No, ono što bi svima trebalo biti zajedničko je redovito i temeljito uklanjanje makeupa i nečistoća i kvalitetna hidratacija. Naprosto mi je nezamislivo otići na spavanje bez da sam očistila lice, naprotiv, ja uživam u svojim beauty ritualima. Smatram da se ulaganje u kožu danas višestruko isplati u budućnosti. 

Volim i veselim se isprobavanju novih proizvoda. Čak i kada pronađem neke proizvode koji mi savršeno odgovaraju (a takvih nažalost nema mnogo) znatiželja za isprobavanjem nečeg novog je gotovo uvijek jača. Naravno, ipak postoje proizvodi kojima se uvijek vraćam. 


Njegu lica ne mogu zamisliti bez proizvoda za umivanje lica. Koliko god mi određene micelarne ili mlijeka za čišćenje lica odgovarale ne osjećam da mi je lice u potpunosti čisto ukoliko se ne umijem. Trenutno koristim Apivitinu kremastu pjenu za čišćenje lica i područja oko očiju o kojoj sam pisala svoje dojmove u ovome postu. La Roche Posay Effaclar je gel za čišćenje masne i osjetljive kože kojeg sam uporabom Aminogenesisa skroz zapostavila. Kako trenutno pokušavam biti racionalna i prije kupovine novih proizvoda potrošiti stare, tako sam se opet vratila ovoj umivalici. Nisam sigurna da li ću ju u bliskoj budućnosti ponovno kupiti, ne iz razloga što mi nije učinkovita, već iz razloga što sam našla proizvod koji je ispunio sva moja trenutna očekivanja.


Mislim da su pilinzi i maske veoma bitna stavka u njezi kože i posvećujem im veliku pažnju. O Lush Mask of Magnaminty, mojoj HG maski ste mogli također čitati ovdje.

Himalaya Gentle Exfoliating Apricot Scrub pogodan je ukoliko često radite piling lica. Učinkovit i nježan prema koži, a lice ostavlja glatkim i hidratiziranim.

NovExpert Exfoliator Mask & Scrub je trenutno jedan od mojih najdražih preparativnih proizvoda na koji sam se opasno navukla, što i nije baš lijepa vijest za moj novčanik. U nekom od sljedećih postova ću ga detaljno recenzirati jer to svakako zaslužuje. 

Ebelinova četka za masažu lica - jedan od jeftinih, a učinkovitih proizvoda koje često koristim. 


Serumi su u mojoj rutini neizostavni. L'Occitane Fabulous Serum (5% shea butter) sam u početku koristila dva puta dnevno, no sada ga koristim samo kroz jutro samostalno ili u kombinaciji s kremom, ovisno o stanju kože. Razlog tome je Ulje noćurka od Nikela koje sam ponovno uvela u svakodnevnu upotrebu. Preporučila mi ga je prijateljica prije neke dvije godine i bilo sam jako zadovoljna, no kako sam krenula s isprobavanjem novih proizvoda tako sam ga skroz zapostavila. Obzirom na moje oduševljenje ovim proizvodom mislim da mi se takve greške neće više događati.


Trenutno za područje oko očiju koristim dvije kreme: Nuxe Conture des Yeux Prodigieux za dan i Afrodita kremu protiv bora oko očiju i podočnjaka za noć i ta kombinacija je za moje okoloočno područje trenutno odlična. Afrodita je pogodnija za noć od Nuxe-a jer je puno gušće teksture i teže se upija. Detaljniji dojmovi uskoro na blogu.


Ove zime dosta pažnje posvećujem njezi usana. Ukoliko želim S.O.S. tretman koristim Nuxe Rêve de Miel Baume Lèvres – balzama za usne u teglici, a ukoliko su mi usne u boljem stanju koristim La Roche-Posay Cicaplast Levres. Oba proizvoda su mi odlična i ne mislim ih tako skoro mijenjati. Za dnevnu uporabu tu je Rêve de Miel Stick Lèvres.


Moje lice voli kiseline. Trenutno koristim Bioderma Sebium AKN kako bi pročistila svoje pore i riješila se komedona. Većina ljudi očekuje od ovakvih krema rezultate preko noći i često ostanu razočarani. Iz osobnog iskustva savjetujem vam da budete uporni te ne odustajete nakon 5 dana korištenja i rezultati, ukoliko nemate jako izražene nepravilnosti, neće izostati. Detaljnije ću svoje iskustvo s Biodermom i općenito kremama s kiselinama opisati u nekom od sljedećih postova.

Eucerin krema za lice sa 5 % ureje – odlična krema za sve sa suhom kožom i one koji se bore s atopijskim dermatitisom. 

Još jedna krema koju koristim kada me napadne dermatitis je Dexeryl krema. Svojom teksturom, ali i načinom djelovanja me jako podsjeća na Avene Skin Recovery kremu. Ukoliko niste upoznati krema dolazi iz laboratorija Pierre Fabbre koji proizvodi dvije međunarodno priznate grupe proizvoda:
  • dermatološka grupa proizvoda: Avene, A-DERMA, Ducray, Pierre Fabre Dermatologie,
  • dermofarmaceutska grupa proizvoda: Klorane, Elancyl.

Mislim da je o HiPP intezivnoj kremi do sada sve rečeno i kako nema smisla ponavljati. Moje oduševljenje još uvijek traje. 

Bepanthen krema – spas kod crvenila  i nadražene kože.




Octenisept – još jedan proizvod koji većina nas ima u svom kozmetičkom kutku. Koristim ga tako da ga lagano utapkam na mjesta za koja želim da brže zacijele (najčešće nakon istiskivanja prištića).  

Koristite li neke od ovih proizvoda? Preporučite mi učinkovite proizvode za njegu lica!


Tereza

Broj komentara: 36:

  1. Imam aminogenesis umivalicu i obozavam je ali bih jak ovolela ako bih uspela da probam i neku apivitinu. Octenisept isto tako prskam, a pored njega i aktivni kiseonik. Umivam se Sephora cetkom koja je vrlo slicna kao ova tvoja. Sve od Nuxe bih volela da probam ali isto nema mgde da kupim. Jedva ekam utiske o Bioderma kremici.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj Apivitu jako je dobra! :) ako nema nigdje kod vas ostalih proizvoda pokušaj pronaći online, vjerojatno ćeš proći jeftinije! :) Tereza

      Izbriši
  2. Ne koristim nista s ovog popisa, moram priznati da me iznenadilo koliko toga koristis, sad moja kolekcija djeluje siromasno haha, ali evo da preporucim, meni je Garnier jedini spas za lice tako da imam njihovu Pure active liniju za ciscenje i njihovu kremu od ruže (prije sam onu od grozdja koristila) za dan. A za noc koristim Olay nocnu kremu i Olay kremu za ispod ociju. :) sad si me inspirirala za skincare post! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Takvo razdoblje :D nije uvijek ovoliko proizvoda, koža mi je u punoooo boljem stanju ljeti! :) Drago mi je da sam te inspirirala za post! :) Tereza

      Izbriši
  3. razumijem te potpuno. Imam iste probleme s kožom, iako u zadnje vrijeme je koža sasvim ok. Koristila sam prije neke stvari od Eucerina i planiram uzet neku njihovu kremu za lice. Koristim isto ovu Afrodita kremu oko očiju, i Hipp kremicu ;) I ja isto obavezno moram umiti lice, bez obzira koliko bilo čisto od ulja, mlijeka, miceralnih.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj ovu Eucerinovu, nećeš požaliti! :) Nema do umivanja! :D Tereza

      Izbriši
  4. Odličan post kao i proizvodi! Želim isprobati Novexpert piling i Apivitinu pjenu, a vjerujem da već znaš koliko volim Eucerin kremicu :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moraš isprobat oboje, odlična su oba proizvoda! skroz sa zaludila za NovExpert pilingom :P oh znaaam i ja je volim i planiram joj uskoro posvetiti poseban post! :) Tereza

      Izbriši
  5. Gde si kupila ovu cetku za ciscenje lica i koliko kosta, mislim da bi trebala da malo detaljnije opisujes proizvode

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na komentaru! Ovo naime nije post u kojem recenziram proizvode, zato nisu svi detaljno opisani..neke od njih sam recenzirala u prijašnjim postovima, neke planiram u budućim! :) Ebelin četku sam platila oko 3-4 eura u Njemačkoj..i naravno ako te bilo što još zanima ili želiš da detaljnije pišem o nekom proizvodu samo reci! :) Tereza

      Izbriši
  6. Super post!Mozes li molim te napisati nesto vise o ovom ulju nocurka?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno! :) Naravno biti će uskoro na blogu detaljna recenzija! :) Tereza

      Izbriši
  7. Jesi li probala od Mustele stelatopia. Ona je dobra za dermatitis, ja sam koristila svojoj bebi, a poslije su mi u apoteci smućkali neku kremu koja užasno smrdi, ali kada mi maloj bilo šta izbaci na licu, namažem navečer i ujutru nestane...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam, ali bacila sam pogled kad si mi napisala i zvuči jako zanimljivo! :) a još zanimljivije mi zvuči ova koju ti mućkaju...ako bi mi mogla detaljnije nešto napisati bila bih zahvalna?! :) Tereza

      Izbriši
  8. Ja nače muku mučim ovih dana sa crvenilom i suhoćom moje kože. Imam seboreju inače, pa je to za vrijeme grijanja i dužeg boravka u kući više izraženije. Neke od ovih proizvoda koristim, ne doduše za sebe, ali za djecu...Bepanthen kremu, HIPP kremu, te Octenisept. Zvuči mi zanimljivo ova Eucerin krema, to bih svakako voljela probati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve znam, zima mi je ubitačna, srećom još nije ni bilo prave zime pa mi se lice dobro drži! Svakako probaj Eucerinovu! :) Tereza

      Izbriši
  9. Ako sam dobro prebrojala ovako odokativno, polovinu proizvoda iz tvoje trenutne nege stoji na mojoj trenutnoj listi želja :D Sjajno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahha nasmijala si me! :D ja se nadam da ćeš što prije prekrižit cijelu listu! :D Tereza

      Izbriši
  10. Hah, postava preparative nam je skoro pa ista :D Jako si me sada zaintrigirala za Dexteryl kremu, hoces li pisati recenziju? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah :D primejtih dosta sličnosti ne samo u preprativi :P Tamni ruževi <3 Hoću, hoću planiram je pisati u skorijoj budućnosti :P Tereza

      Izbriši
  11. Divno proizvodi i lijepo njeguješ svoju kožu. Želja mi je probati L'Occitane Fabulous Serum i on mi je prvi na listi nakon što potrošim Apivita serume. Veselim se postu o kremama s kiselinama jer me zanima Bioderma Sebium AKN :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Odličan post, imam osjećaj da bi mi svaki od ovih proizvoda super došao i odgovarao! Jedino što dijelimo u rutini je četkica za lice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :D Sigurno bi našla nešto što bi ti odgovaralo :) Tereza

      Izbriši
  13. Ajme divna kolekcija, da uđem u tvoju kupaonicu bi mi trebalo vremena da skužim da nisam u svojoj jer imamo puno istih proizvoda - Afrodita okoloočna, Novexpert, Hipp, Bepanthen, Bioderma Sebium AKN, LRP, Nuxe...
    Izgleda da nam baš odgovaraju iste stvari :)

    MORAM probati Apivitinu pjenu. A divna mi je Caudalie pjena inače, pa ako ćeš biti u prilici, probaj :)
    i probaj Payot Hydra liniju, posebno serum, divan je <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahah :D U kupaonici imam malo mjesta tako da držim gotovo sve u sobi :P

      i ja MORAM isporbati Payot Hydra, već duže sjedi na WL, samo me ratne zalihe trenutno sputavaju! :D Tereza

      Izbriši
  14. Ja se opet ponavljam, ali nas dvije kao da smo klonirane :D

    Iz tvog posta imam ili sam imala apsolutno sve osim
    Dexeryl kremu koju moram probati. Oličan post draga kao i njega :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Sve redom predobri proizvodi. Vidiš, nisam nikako koristila Octenisept u tu svrhu. Sljedeći put kad se pojavi prištić u pms-u baš ga probati utapkati na to mjesto da vidim kako djeluje na to.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala! :D Probaj, probaj i javi kako je prošlo iako ti želim da ti se ništa ne pojavi :D Tereza

      Izbriši
  16. Uuuu Nikel , ja jako volim Niekl. Trenutno za tijelo koristim ulje bršljana, a nakon depilacije aloe vera gel.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obožavam ulje Noćurka :D imam u planu isprobati još neke njihove proizvode...dosada sam samo noćurak i kremu sa čajevcem! :) Tereza

      Izbriši
  17. Sada si me zainteresirala za ulje nocurka i himalaja piling :D i ja takoder volim isprobavati nove stvari i polako ih uvoditi u postavu ako mi odgovaraju, a tvoja je i vise nego odlicna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D Svakako uzmi u obzir, naročito ulje noćurka :) Tereza

      Izbriši
  18. Sada si me jako zaintrigirala Novexpert peeling maskom,
    a jedva čekam recenziju Nikelovog ulja noćurka :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. NovExpert peeling masku obožavam :D Recenzija noćurka će biti vrlo brzo :) Tereza

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...