petak, 21. veljače 2014.

The best of Balea


Vjerojatno svi već znate da je Balea DM - ova robna marka koja je cjenovno jako pristupačna i vjerujem da je većina probala barem jedan od njihovih brojnih proizvoda za pranje i njegu svih tipova kože i kose (za svaku dob, od glave do pete). Tako u Balea asortimanu možete pronaći proizvode za njegu svih tipova kože lica (zrela, mladenačka, osjetljiva...), njegu i styling kose, kupanje, tuširanje i njegu tijela, dezodoranse, depilaciju, njegu ruku i stopala te proizvode za muškarce.  

Isprobala sam dosta Balea proizvoda i, naravno, nisu me baš svi oduševili. No u toj hrpici isprobanih našlo se i nekoliko onih s kojima sam jako zadovoljna i koje vam mogu preporučiti. Kao što se iz naslova da iščitati, u ovom postu napisat ću vam par rečenica o, po meni, nekim od najboljih Balea proizvoda.



Balea Cell Energy intenzivni serum za lice (34,90 kn) lijepo miriši, blag je na licu, nije ljepljiv, lako se razmazuje, brzo upija te lice ostavlja mekanim na dodir. Koristim ga svakodnevno, ujutro i navečer prije kreme. Od Balea seruma probala sam i Aqua serum s kojim nisam bila zadovoljna - mom licu nije činio gotovo ništa te mogu reći da mi je Cell Energy puno bolji i hidratantniji. Nakon nekog vremena primijetila sam da mi je lice svježije, tj. ujutro kada se probudim izgleda zdravije i puno "življe" nego prije. 


Balea blagi gel za pranje lica s vitaminima (16,90 kn) Tereza je već spominjala u postu Low budget proizvodi vrijedni pažnje, a mogli ste ga vidjeti i u mom New in #2 postu. Sve što tamo piše vrijedi i dalje. Odlično čisti lice i uklanja sav makeup, nije mi izazvao nikakve reakcije, ne iritira oči i ne isušuje kožu. Mislim da u ovom cjenovnom rangu ne možete naći bolju umivalicu te ukoliko budete u prilici svakako ju probajte.



Balea nevenovu mast (10,90 kn) uvijek imam u kozmetičkom kutku, koristim ju za sve i svašta i ne mogu bez nje. Za neven kažu da je "biljka kože" jer pomaže kod gotovo svake kožne bolesti. Nakon depilacije smiruje mi iritacije i crvenilo, prije spavanja mažem ju na isušena i gruba stopala, laktove, ruke i usne, ljeti nakon sunčanja koristim ju na cijelom tijelu, a pomaže mi i kod opekotina, ogrebotina i posjekotina. 


Balea Professional ulje za jako oštećenu i suhu kosu (34,90 kn) sadrži arganovo i suncokretovo ulje i predivno miriše. Iako moja kosa nije jako oštećena i suha vrhovi su mi uvijek malo grublji i suhlji te im treba nešto da ih omekša i zagladi. Najbolji efekt ovo ulje mi daje kada ga nanosim na već suhu kosu (tj. na vrhove). Također sam napravila test nanoseći ga na cijelu dužinu mokre kose i mogu reći da pri tome ne masti niti otežava kosu već ju lijepo zagladi. 


Balea enzimska piling maska za lice (16,90 kn) namijenjen je svim tipovima kože, ne sadrži piling zrnca već se na lice nanosi poput maske, ostavi da djeluje 5 - 10 minuta te ispere vodom. Ovaj proizvod koristim nekoliko puta tjedno i drag mi je zato jer nakon korištenja daje osjećaj ugode očišćenog i osvježenog lica. Čitala sam da je nekim curama izazvao crvenilo no ja nisam imala takvih problema. Doduše, moja koža nije pretjerano osjetljiva pa stoga onima s takvim problemima savjetujem da vrijeme djelovanja skrate na 3 - 5 minuta. Također moram nadodati kako miriše predivno. 


Balea losion za odstranjivanje vodootporne šminke za oči (15,90 kn) ili dvofazni odstranjivač šminke svoj posao obavlja odlično, skida sav makeup te ne iritira oči. Mnogima će možda smetati masnjikav trag koji ostavlja nakon korištenja no ja nemam problema s tim jer se nakon svakog skidanja makeup - a obavezno umivam gelom za umivanje i tek nakon toga nanosim mazalice.


Ovo su Balea proizvodi koje trenutno koristim i koji mi odgovaraju, ali naravno da postoje još neki s kojima sam bila zadovoljna (a trenutno ih nemam). Tu mogu izdvojiti i preporučiti kreme i gelove za tuširanje, mlijeka i losione za tijelo te kreme za stopala.

Koje Balea proizvoda ste probali? Koji su vas oduševili, a koji razočarali?

Martina 

Broj komentara: 50:

  1. već dugo vrijeme gledam ovu rozu umivalicu jer sam čitala jako puno pozitivnog o njoj, ali ju nikako isprobati. a recimo s njihovim odstranjivačima šminke nemam dobra iskustva. doduše nisam isprobala vodootporni, ali onaj obični plavi, katastrofa. koristim njihov aqua serum i soft kremu trenutno i gledala sam hoću uzeti ovu nevenovu kremicu al na kraju nisam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rozu umivalicu svakako preporučam da probaš... Nevenovu mast također - pravi je univerzalni proizvod koji uvijek imam u kući, koristim gotovo svakodnevno.
      Što se tiče odstranjivača šminke, ovaj dvofazni je jedini koji sam probala i odlično skida.
      Aqua serum sam probala, potrošila cijeli i nije me oduševio niti malo. :/
      Martina

      Izbriši
  2. I meni su super svi ti proizvodi, jedino nisam nikad imala tu njihovu nevenovu mast. Cell serum mi je super, sad koristim ovaj novi krem serum, jer je prvi povucen, ali jednako mi je dobar. Masku sam skoro tek uzela, al je jako dobra. Jedino me vise taj gel za umivanje ne odusevljava jednako kao prije, ali mozda cu mu dati jos jednu sansu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako imaš suha stopala/laktove/ruke nevena mast ti vjerojatno treba.
      Nisam čula za taj krem serum, baš ću pogledati kad odem do DM-a! :)
      Martina

      Izbriši
  3. Ja želim da probam ovo ulje za kosu :) Za sada sam probala regenerator za kosu neki od kokosa i balzam za ravnanje kose,kao i neki serum za ravnanje kose,( za efekat ravne kose bez feniranja i peglanja) i skroz su mi ok :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probala sam neke Balea šampone i regenartore, ali nažalost nisu mi bili dobri. Uz ovo ulje, od proizvoda za kosu odličan mi je bio Balea Glanz Tonic u spreju ali su ga nažalost povukli iz prodaje.
      Martina

      Izbriši
  4. Meni ulje nikako nije odgovaralo,imala sam osjećaj da mi plasificira kosu i proslijedila sam ga dalje. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ga nemam potrebu koristiti za cijelu kosu, stavljam ga samo na vrhove i super mi je.
      Martina

      Izbriši
  5. nice products :)) i have to try

    http://prettypurple92.weebly.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. Sve, osim ulja za kosu i nevenove kreme sam probala i koristim redovno. Prezadovoljna sam svakim proizvodom ponaosob.
    Kad malo bolje pogledam po kupatilu, većina tuširalica, krema za posle brijanja, dječiji tečni sapun, dječiji kaladont, sapuni...sve je Baleino :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha - vjerujem da puno nas ima dosta Balea i drugih DM-ovih robnih marki po kupatilu. :D
      Martina

      Izbriši
  7. Pobožno koristim Baleino ulje za kosu! Fenomenalno mi je a cijena je smiješna. Fascinira me koliko mi traje jer ja u cca godinu dana nisam potrosila ni pola. Jel se obnavlja u ambalazi haha? :D
    Cell energy serum definitivno moram isprobati, slušam samo pohvale.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni isto ulje super odgovara i stvarno nemam potrebe probavati druga ulja (osim iz znatiželje) jer mi odlično služi, a i kao što kažeš - troši se sporooooo! :D
      Martina

      Izbriši
  8. Odličan post! I ja sam razmišljala o postu takvog tipa i sad gledam da imamo samo jedan favorit koji nam se preklapa, a to je Cell Energy serum :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :)
      Jedva čekam post da vidim tvoje Balea favorite i možda otkrijem neki novi proizvod koji nisam probala. Požuriii s postom! ;) ;)
      Martina

      Izbriši
  9. Nisam baš neki fan Balee, ali ovu Nevenovu mast sam koristila baš često. Najčešće bih noću mazala stopala njome, a i cijele noge.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja noću njome mažem stopala i obujem čarape - ujutro mi noge stvarno budu mekane. A kao što sam napisala, koristim ju za sve i svašta!
      Martina

      Izbriši
  10. Odličan post draga! Potpis za nevenovu mast, više od 10 godina u mojoj kupaonici i ovaj skidač šminke. Ostatak nisam probala ali sada hoću ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. volim Baleu :) intezivni serum i gel za pranje lica ću sigruno probati :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Serum cell energy me sada privukao :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cijena stvarno nije visoka tako da se isplati probati. :)
      Martina

      Izbriši
  13. Baš želim da probam enzimsku masku, ali uvek je nekako previdim u radnji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako je i meni bilo, dugo sam odgađala kupnju i onda sam je se sjetila sasvim slučajno u jednom od mojih besciljnih lutanja Dm-om. ;)
      Martina

      Izbriši
  14. Imam gomilu Balea proizvoda, a ovo ulje za kosu ću definitivno morati da nabavim, svi ga toliko hvalite! :))

    OdgovoriIzbriši
  15. Moram priznati da sam od Balee probala jedino gelove za tusiranje,ali neki od ovih proizvoda zvuce mi zanimljivo,jednom ce i oni doci na red na isprobavanje,prvo mozda umivalica!Dok recimo dragi koristi njihov sampon godinama i kaze da ga ne bi mijenjao za nijedan.U svakom slucaju,drago mi je sto sire svoju ponudu cesto i sto su stvarno cjenovno pristupacni

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Njihove gelove za tuširanje i ja povremeno koristim i skroz su mi OK dok mi šamponi i regeneratori za kosu nikako ne odgovaraju!
      Martina

      Izbriši
  16. Hvaljena je ova umivalica,ali ja ostajem verna Balea Med umivalici,vec dve godine je ne manjam.Imam bas bas osetljivu kozu a koristim i njihove kreme za lice.Nemam nikakvih problema,cak mi se lice i procistilo,a muku sam mucila sa bubuljicama iako po godinama ne bih trebala da imam takvih problema.Dakle ja sam jedan zadovoljni korisnik Balea proizvoda :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala Balea Med umivaliicu, ali Tereza ju trenutno testira i čini mi se da je jako zadovoljna! Morat ću ju i ja probati! ;) ;)
      Martina

      Izbriši
  17. Volim Baleine proizvode,nisam znala za ovaj zeleni serum valjda nisam dobro police gledala :D....isprobat cu ga djeluje ok.

    OdgovoriIzbriši
  18. Baleino ulje za kosu sam koristila i prelepo miriše i ne masti kosu. Ostale stvari nisam probala, hvala što si mi ukazala na ostale Baleine proizvode :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu, nadam se da ćeš neke probati i, naravno, biti zadovoljna. ;)
      Martina

      Izbriši
  19. oozavam njihove odstranjivače šminke o kojima sam pisala, gelove, losione. imala sam i njihove kreme za lice u mini pakovanjima tako da imam i cell energy ali u kremi. ostale proizvode nisam još probala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidim da si i ti zadovoljna Balea korisnica. ;)
      Martina

      Izbriši
  20. Meni treba savjet, imam mješovitu kožu lica, s tim da mi je T-zona prilično masna, a obrazi normalni, i povremeno mi se javi dehidracija i perutanje, unatoč masnoj koži. Aqua serum mi to rješava solidno, ali mu treba jako dugo vremena. Misliš li da bi mi Cell energy serum bolje odgovarao? Hvala ti unaprijed!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moja koža je mješovita, T-zona je sklona mašćenju, a obrazi i ostatak lica su većinu godine normalni s tim da se zimi znaju pojaviti manji suhi dijelovi koji brzo prođu i ne predstavljaju mi veliki problem. Koža lica mi se nikada ne peruta.

      Koristila sam Aqua serum i mojoj koži nije činio ništa, bio mi je totalno razočarenje. Cell Energy serum namijenjen je nešto zrelijoj koži (35+) no iako sam dosta ispod te dobne skupine (imam 25) pokazao mi se jako dobar - ujutro kad se probudim koža mi je nekako zdravija, svježija, a ten ujednačeniji. Mislim da bi ti kod blage dehidracije serum mogao pomoći.

      No ipak, sve je to individualno, i nažalost nikada ne možemo biti sigurni da će i nama odgovarati ono što je nekome drugome odgovaralo i da će na našoj koži imati isti učinak kao na nečijoj drugoj koži.

      Ja bi ti savjetovala da za početak probaš Cell Energy, pa ako ti on bude preslab probaš druge serume.

      Martina

      Izbriši
    2. Hvala ti puno puno! Ja imam 26, a ten problematičan ko u srednjoškolke, što da ti kažem...

      Izbriši
  21. Stvarno često vidim da cure spominju ovo baleino ulje za kosu, pa ću ga definitivno isprobati ;)

    OdgovoriIzbriši
  22. Ovu nevenovu mast obožavam! Kad mi koža ruku baš poludi, ovo je spas <3

    OdgovoriIzbriši
  23. S nevenovom masti se nikako nisam našla. ne samo Baleinom, nego bilo kojom. Nikad nisam imala osjećaj da mi je nešto pomogla, a moguće da jeste, nego umišljam :D
    Sa ostalims e slažem, izuzev serumom, jer ja još nisam probala. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha - i kod mene postoje neki proizvodi za koje ne znam da li pomažu ili ne, da li ja umišljam promjene ili ne, tako da apsolutno razumijem tvoju situaciju s nevenovom masti. :D :D
      Martina

      Izbriši
  24. Ja ulje totalno izignorirala jer sam nakon dugih godinu dana shvatila da mi je zapravo grozno. Gel za pranje lica sam opet neki dan kupila i sad ga bas temeljito testiram i proučavam(ne znam zašto sam sumnjičava haha), odstranjivač je zakon.Nevenovu mast ću svakako probati. Super post!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja koristim ulje nekih 6 mjeseci i super mi je za sada.
      Zašto ti je postalo grozno nakon godinu dana, u čemu je problem? I s kojim uljem si ga zamijenila?
      Martina

      Izbriši
  25. The information you have given here are most worthy for me. I have implemented in my training program as well, thanks for sharing.


    Styling Gel

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...