subota, 23. studenoga 2013.

Avène Skin recovery cream ili Zaštitna krema za netolerantnu kožu (CPI)

Moja ljubav prema Avène proizvodima traje već dugo. Naime, cijeli život imam osjetljivu i reaktivnu kožu lica i tijela te mi je iznimno važno da mi proizvod osim što je učinkovit ne izaziva dodatne probleme. Zadnjih nekoliko godina borim se (većinom uspješno) sa najblažim oblikom atopijskog dermatitisa koji mi se manifestira na licu, točnije obrazima, ali i na tijelu u obliku suhih, ljuskavih često i crvenih mrlja. Iako je najblaži oblik često zna biti vrlo frustrirajuće jer je bolest kronična i nikad nisam sigurna kako će mi lice reagirati na određene proizvode. S vremenom sam, koliko je moguće, pokušala izolirati one faktore za koje sam primijetila da mi najviše škode. To su vanjski utjecaji - promjene u temperaturi, suhi ali i vlažni zrak, znojenje, tvrda voda, a često pogrešna i agresivna kozmetika. Avène je brend koji mi prilikom kupovine stvara određeni osjećaj sigurnosti jer dosada nisam ni s jednim njihovim proizvodom imala problema, naprotiv imam samo pozitivna iskustva! Jedna od krema koja mi je mnogo pomogla te je u mojoj stalnoj preparativnoj postavi zasigurno je Avène - ova Skin recovery krema ili Zaštitna krema za netolerantnu kožu (CPI). Može se pronaći u običnoj i rich verziji.






Krema dolazi u bijeloj tubici u količini od 50 ml, no ja sam uspjela u lokalnoj ljekarni uloviti jedan od starih primjerak u količini od 40 ml. Iako je cjenovno ovo novo i veće pakiranje isplativije jer je cijena ostala ista (122,99 kn), ipak sam se odlučila na kupovinu kreme u količini od 40 ml jer se uz nju na poklon dobivao Avène losion za čišćenje netolerantne kože (25 ml). Krema je bijele boje, gušće teksture koja se brzo upije u kožu i ne ostavlja bijele tragove.





Kremu ne koristim svakodnevno, već u onim razdobljima kada mi je potrebna dodatna hidratacija, kada mi je lice crveno suho ili me zateže. Imam same riječi pohvale i preporučila bi je svima čak i masnokošcima čija je koža dehidrirana ili im je potrebna neka vrsta obnove kože jer je krema nekomedogena. Moja koža je voli, umiruje mi crvenilo, sanira suhe dijelove, nema neugodnog osjećaja zategnutosti, lice bude nekako glatko i nahranjeno sa onim nekim zdravim sjajem (ne onim masnim). Cjelokupni dojam je više nego pozitivan i mislim da krema vrijedi svake lipe, jer dugo traje a njeni učinci su zaista vidljivi. Ako je krenete korisiti primjetit ce te koliko vam lice s vremenom izgleda sve bolje i bolje. :)

Tereza

4 komentara:

  1. Odlična krema, malo me muci mineralno ulje u sastavu, ali nije mi naštetilo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Srećom ni meni, doduše ne koristim ju svakodnevno, već više kao S.O.S. tretman :) Tereza

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...