petak, 7. veljače 2014.

Avène Micellar lotion

Micelarna otopina kao rješenje za skidanje šminke i čišćenje lica nikada me nije privlačila i unatoč tolikoj buci i mogla bih reći „općoj pomami“ dugo sam odolijevala kupnji. No, kako to obično biva, u prosincu prošle godine i ja sam pokleknula te odlučila probati svoju prvu micelarnu otopinu.


Iako sam u ljekarnu išla ciljano po micelarnu nisam unaprijed odlučila koju ću kupiti. Nakon malo proučavanja ponude i čitanja obećanja s pakiranja odlučila sam se za Avène Micellar lotion namijenjen osjetljivoj koži. U ponudi postoji pakiranje od 400 ml (88 kn) i od 200 ml (70 kn), a ja sam se odlučila za 400 ml jer je vidno isplativije.

Od micelarne očekujem isključivo nježno, temeljito i potpuno uklanjanje kompletnog makeup – a, a također jako mi je bitno da ne izaziva iritacije, crvenilo i zatezanje kože. Upravo zbog tih zahtjeva Avène mi se činio kao idealan kandidat za moj prvi susret s tim tipom proizvoda.

Avène Micellar lotion namijenjen je čišćenju lica i skidanju šminke i nije ga potrebno ispirati. Avène navodi: „Micelarni losion namijenjen je skidanju šminke s osjetljive kože sklone crvenilu. Osjetljivost i krhkost kože mogu postati izraženije pod stalnim utjecajem stresa, umora, suhog zraka, tvrde vode, agresivnih tretmana ili sredstava za čišćenje. Jednom nadražena koža sklonija je pojavi naglog crvenila, uz popratne simptome peckanja i neugodna osjećaja zatezanja. Ako je ovo opis vašeg problema, jedino je rješenje posebno nježna formula za čišćenje kože. Micelrani losion bogat je Avène termalnom vodom, poznatoj po umirujućem i antiiritacijskom djelovanju, te stoga umanjuje osjećaj zatezanja i crvenila kože. Vrlo blagi losion nježno uklanja nečistoće i ostatke šminke s lica, očiju i usana, poštujući prirodnu ravnotežu kože. Zahvaljujući transparentnoj i laganoj teksturi, obogaćenoj hidratantnim sastojcima, Micelarni losion sprječava dehidraciju i ostavlja osjećaj ugode i mekoće na koži.“


Ovu micelarnu koristila sam navečer za skidanje makeup - a. Nanosila sam ju na blazinicu kojom bi potom prelazila po licu, a za skidanje maskare 10 – ak sekundi blazinicu bi pritisnula na kapak i nakon toga povlačila nježnim potezima prema dolje. Međutim, nježni potezi nisu funkcionirali te sam počela malo jače povlačiti i koliko god ja razvlačila i povlačila niti u jednom pokušaju nisam uspjela potpuno ukloniti makeup (ne koristim ništa vodootporno). Iako kod skidanja okoloočnog makeup – a pazim da kožu ne rastežem ovdje to nije bilo moguće. Nakon potrošenih i nekoliko blazinica uvijek bi mi na donjem kapku ispod trepavica ostali tragovi maskare. Također, za potpuno skidanje tekućeg pudera treba mi barem 3 blazinice. Nakon faila sa skidanjem makeup – a s očiju pokušala sam blazinicu najprije namočiti u vodi, a zatim nanijeti micelarnu. Na taj način puno brže rastapa makeup i uspjela sam skinuti maskaru u potpunosti. Također, sve one s osjetljivim očima moram upozoriti da mi je izazvala lagano i prolazno peckanje.

Osim što mi učinkovito ne uklanja makeup nakon korištenja na licu ostavlja nekakav čudan, nimalo ugodan, mogla bih reći ljepljiv osjećaj no ne izaziva mi crvenilo ili osjećaj zategnutosti kože. Iako piše da je formula bez ispiranja ja sam, što zbog potrebe i neugodnog osjećaja što zbog mojih uvjerenja, nakon svakog korištenja umila lice gelom za umivanje. Naime, bez umivanja nemam osjećaj čiste kože i ne mogu zamisliti stavljanje kreme na lice koje je samo očišćeno micelarnom.


Nažalost, Avène Micellar lotion nije me oduševio i sigurna sam da ga više neću kupovati. Očekivala sam puno više, tj. brže i učinkovitije uklanjanje makupa – a, ugodniji osjećaj na koži nakon korištenje te da mi neće iritirati oči.

Jeste li probali Avène Micellar lotion? Ako jeste, kakvi su dojmovi? Jeste li probali neku drugu micelarnu? Jako me zanimaju vaša iskustva s micelarnim otopinama.


Martina

22 komentara:

  1. Ja se upravo spreman napisati recenziju o ovome. Meni je ova micelarna odlična iako se u principu slažem sa svime što si navela kao nedostatke. Ja sam zato počela primjenjivati druge tehnike: 1.umijem se 2.šminku s očiju uklonim blazinicom natopljenu uljnim odstranjivačem. 3. opet umivanje 3. s 2-3 blazinice na kojima je manja količina micelarne čistim lice dok blazinica ne bude čista. 4.Opet umivanje da budem sigurna da je lice čisto i 5.završni prelazak još jednom blazinicom natopljenom micelarnom(ne ispire se, naravno) 6.Nakon par minuta krema na lice. Uljni odmah ukloni šminku inače se troši previše micelarne, a ovako mi je ipak ostane dovoljno da si svakodnevno pročistim lice. Al sam se sad raspisala haha ugl, i kod mene recenzija danas. Pusa!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa i da si našla kombinaciju koja ti odgovara. Ja težim malo jednostavnijem i praktičnijem načinu skidanja makeup-a te mi micelarna sam po sebi nema smisla ukoliko efikasno ne uklanja makeup. Veselim se tvojoj recenziji. :* :*
      Martina

      Izbriši
  2. ...znači ukratko, fail...ako ne skida šminku s očiju kako spada, ne vidim joj svrhu iskreno...mojoj suhoj koži ionako micerne ne pašu, isuše me dodatno, preferiram mlijeka i ulja :)

    OdgovoriIzbriši
  3. mislim šteta, al kad kažeš da moraš trljat i trljat i da na kraju ni ne skine sve, onda bezveze.:/ al odlična recenzija!

    OdgovoriIzbriši
  4. ja se drzim bioderminih mecelarnih :) (niki)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala Bioderma micelarnu i mislim da u skorije vrijeme i neću. ;)
      Martina

      Izbriši
  5. Buuhuuu! Baš šmi je žao što ti ne odgovara :( . Ja inače nisam fan micelarnih voda, preferiram ulje za skidanje šminke, no trenutno koristim Mixa micelarnu za skidanje očnog makeupa i za preko dana dok sam doma, i ugodno sam iznenađena učinkom. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Šteta što ti je loša. :/ Definitivno se slažem sa tobom u vezi umivanja. :D Čime god čistila lice, ja se nakon toga umivam koristeći umivalicu, bez toga nemam osjećaj čistoće na licu. Nikako ne bih mogla očistiti lice mlijekom za čišćenje i onda se ne umiti, brrr. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja se grozim čišćenja lica bez umivanja - nema do umivalica! :D
      Martina

      Izbriši
  7. koristim miceralne aliod avena još nisam imala. probala sam la roche posay, biodermu i sad koristim mixu za kozu sklonu crvenilu i meni je odlična. njezna,blaga prema kozi i skine svu prljavštinu sa lica. ja sam zadvoljna sa svim miceralnama koje sam imala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam probala samo ovu i, kao što vidiš, nije me oduševila. Nadam se da su druge učinkovitije od Avene. Vidim da mnogi hvale Mixu-u pa ju možda jednom i isprobam!
      Martina

      Izbriši
  8. Nisam ljubitelj miceralnih jer mi ništa ne može tako dobro skinuti šminku kao dobra umivalica i ostaviti onaj osjećaj čistoće na licu. Od miceralnih sam probala Caudalie i ona mi je ok. Hvaljena Nuxe miceralna mi je ostavila lišaj ispod oka i s njom nisam mogla skinuti maskaru do kraja, a ne koristim vodootpornu. Tako da se držim klasičnih načina skidanja šminke, a miceralnu znam koristiti umjesto tonika :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U potpunosti se slažem s tobom, onaj pravi osjećaj čistoće meni ostavlja samo umivalica! :)
      Martina

      Izbriši
  9. Žao mi je da si razočarana svojom prvom micelarnom. Zapravo, kada sam ja kupila svoju prvu prije puno godina (Bioderma) također sam očekivala da će mi u jednom potezu sve ukloniti, No, nema te koja to može. Ovu Avene jako volim i među top 3 mi je jer je jako nježna prema mojoj rozaceastoj koži.
    Ja navlažim blazinicu pa stavim malo micelarne , tako štedim proizvod a još nježnije očistim. Naravno, nakon nje, kod mene uvijek ide još i umivanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imala sam jako velika očekivanja od micelarne zato jer sam navikla na puno jednostavniji način skidanja makup-a. Slažem se - puno bolje skida kada navlažim blazinici, a i štedi se proizvod. Nažalost, nije proizvod koji mogu samostalno koristiti i zbog toga nisam baš sigurna da ću koristiti micelarne.
      Martina

      Izbriši
  10. Probala sam samo L'Orealovu, koja u principu nije loša, ali nisam navikla na skidanje šminke time, tako da mi je više od pola samo stoji onako..
    Za skidanje šminke koristim rukaicu za skidanje šminke, i obavlja fantastičan posao :D naravno poslije toga još dodatno očistim lice, ali rukavica mi je bez konkurencije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rukavicu za skidanje šminke nisam još koristila iako mi je u planu, ali nekako ju uvijek smetnem s uma. Hvala što si me podsjetila. :)
      Martina

      Izbriši
  11. preskačem :/
    volim micelarne, favorit su mi bioderma sensibio i vichy micelarna, avene nisam probala, ali po svemu što si napisala, ne bi mi odgovarala :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Preskoči, nećeš ništa propustiti.
      Nadam se da ću uskoro probati neke druge micelarne (Bioderma, Vichy, Mixa) i da ću pronaći onu koja mi odgovara i koja radi svoj posao kako treba. ;)
      Martina

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...