nedjelja, 24. studenoga 2013.

Bourjois Blush

Mislim da se Bourjois rumenila (uz Deborah – o kojima će biti riječ u narednim postovima) nalaze među prvim komadima dekorative koje sam kupila/dobila. Bilo je to jako davno, ali još uvijek se sjećam koliko sreće i osmijeha bi mi izmamio svaki novi kozmetički proizvod. Do danas se još ništa nije promijenilo, još uvijek svaki novi komad kozmetike u meni izaziva trnce. Danas ću vam pokazati dva Bourjois rumenila – 34 Rose D'or i 11 Brun Illusion.



Za cijenu od otprilike 65 kn dobit ćete 2,5 g proizvoda što i nije tako loše obzirom da se jako sporo troši, dotaknuti dno je gotovo nemoguća misija. Rok trajanja je 18 mjeseci od otvaranja. Miris proizvoda je zbilja ugodan. Pakiranje je okruglo, maleno i čvrsto, u unutrašnjosti se nalazi malo ogledalce (koje je meni sasvim beskorisno) i maleni kist (također beskoristan) kojeg sam ja davno bacila i stoga ga nećete vidjeti na slikama. Na pakiranju ima maleni gumbić pritiskom kojeg se rumenilo otvara.

Lijevo 34 Rose D'or, desno 11 Brun Illusion

Lijevo 34 Rose D'or, desno 11 Brun Illusion

Ovo su pečena rumenila i mnogi se žale da ih je teško „pokupiti“ kistom. No ja kažem da je potrebno naći idealan kist koji je dovoljno čvrst i nećete imati nikakvih problema. Rumenila se ne truse, pigmentacija im je prilično dobra, lako se daju nadograditi i uistinu su postojana na obrazima. Tekstura rumenila pod prstima je glatka i fina. 

34 Rose D'or

11 Brun Illusion

Ja obožavam nijansu 34 Rose D'or - radi se o nježno rozoj boji sa sitnim zlatnim shimmerom. Idealna je za one dane kada želim lagani svježi (može se reći „glow“) izgled. Nijansu 11 Brun Illusion koristim ljeti jer uistinu na lijep način istakne preplanuli ten.

Lijevo 11 Brun Illusion, desno 34 Rose D'or

Gore 34 Rose D'or, dolje 11 Brun Illusion

Iako volim ova rumenila moram reći da su prilično neisplativa i čisto sumnjam da ću ih opet kupiti. Za puno nižu cijenu može se kupiti puno bolje rumenilo, veće gramaže, bolje pigmentacije i postojanosti.

Koje Bourjois proizvode vi koristite? Preporučite mi nešto!


Martina

Broj komentara: 12:

  1. Imala sam oba rumenila i zaista su divna. Također ih nisam više poželjela jer se jedva nanose koliko su tvrda i pečena. Šteta jer su nijanse zaista jako lijepe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U potpunosti se slažem - nijanse su divne. Ali svakako stojim pri tome da su rumenila precijenjena i čisto sumnjam da ću ikada više izdvojiti 65kn za njih.
      Martina

      Izbriši
  2. a ja ne volim njihova rumenila, zbilja se teško nanose :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno ljudi dijeli tvoje mišljenje. :)
      Vidiš, meni su dobra - ali kao što sam napisala - ima puno puno boljih rumenila za tu (ali i nižu cijenu) stoga ih pri kupovini rumenila već duže vrijeme zaobilazim...
      Martina

      Izbriši
  3. Imam jedno jedino njihovo rumenilo i traje mi već godinama, nijansa Lune D'or koja se ne može više naći u našim parfumerijama, što je prava šteta..predivna nijansa, ali slabo pigmentirana.

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni su takodjer dobra a imam ovo rose d'or :)

    OdgovoriIzbriši
  5. imam nijansu rose eclat, valjda već godinama, također mi je to jedan od prvih komada kozmetike koji sam si kupila. Zadovoljna sam nijansom i trajnošću, a i miris me očara svaki put kad ga koristim, al nisam više nikad poželjela kupit njihovo rumenilo, jer koristim ga doslovno na način da noktom stružem po rumenilu i onda kistom pokupim prah te ga nanesem na obraze.

    I jedna mala uputa: nije burn illusion nego BRun illusion.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina, zbilja se teško pokupe, ali uz dovoljno čvrst kist ja nemam problema.... unatoč tome, ne vjerrujem da ću ih više kupovati...

      Hvala što si me primjetila tipfeler, ispravljeno... ;)
      Martina

      Izbriši
  6. Ja sam neki dan ponovo uzela navedeno rumenilo, samo u nijansi 54 Rose Frisson (umjerene zlatne čestice, što je presudilo da ne uzmem Rose d'or iako su nijanse slične) pa napominjem da u Bipi do 8. prosinca košta samo 45 kn (akcija je 30% na sva Bourjois rumenila povodom 150 godina postojanja proizvoda)! Tako da za tu lovu mislim da se isplati ;)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...