subota, 23. studenoga 2013.

La Roche-Posay Effaclar duo

Svi oni koji me malo bolje poznaju znaju koliko volim kreme za lice. Neprestano sam u potrazi za nečim što će zadovoljiti sve moje potrebe (a ima ih jako puno :) ). Oni koji imaju mješovitu kožu najbolje razumiju koliko je teško pronaći jednu kremu koja će odgovarati ovome tipu kože. Kako istodobno ne isušivati, u mom slučaju, već suhe obraze, a dodatno ne mastiti t – zonu?! Jedina utjeha su mi tvrdnje da takva koža sporije stari te da se prve bore i borice manje vide. U nekoliko narednih postova prenijeti ću vam moja iskustva o raznim kremama za lice koje sam do sada koristila. Nadam se da će vam biti od koristi. Za početak sam izabrala kremu Effaclar duo. Ono što me privuklo kupnji su neka od obećanja koja daje La Roche-Posay:

- savršeno podnošljiva tekstura

- pogodna za osjetljivu kožu 
- ne isušuje kožu
nekomedogeno 
- idealna podloga za šminku
- ne sadrži parabene.

Krema je gelaste teksture, dolazi u bijeloj tubici u količini od 40 ml i brzo se upija u kožu. Možete je kupiti u svim ljekarnama, a cijena joj je nekih 100 - tinjak kuna.





Moja t - zona je jako masna naročito ljeti (zimi nešto malo manje) i podložna je izbijanju prištića, što se ljeti zbog znojenja i krema sa zaštitim faktorom još dodatno pogoršava. Effaclar sam u kombinaciji sa gelom za čišćenje iz iste linije počela koristit ovo ljeto kad mi je lice bilo u kriznom razdoblju. Kremu sam nanosila svaki dan ujutro i navečer i moram priznat da u samom početku nisam primjećivala neke posebne promjene, čak mi se činilo da mi je lice u gorem stanju nego prije. Nakon otprilike dva mjeseca redovitog nanošenja počela sam primjećivati prve veće rezultate. Koža je bila zaglađenija, masni sjaj smanjen, prištića gotovo i da nije bilo, no što je najvažnije novi prištići su sve rijeđe izbijali. Moja sreća bi bila potpuna da je ova krema djelovala na moje mitesere i proširene pore, no i ovako sam iznimno zadovoljna i preporučila bih je svima koji imaju sličnih problema. Na nekim blogovima sam pročitala kako je nekim curama krema bila prejaka te da ih je isušila, što u mene nije bio slučaj. Bitno je spomenuti da se krema sporo troši i jako dugo traje, tako da je omjer kvalitete, trajanja i cijene bar za mene zadovoljavajući. Za veće rezultate valja bit uporan, jer oni barem s ovom kremom ne dolaze preko noći. Sretno! :)

Tereza

4 komentara:

  1. Odgovori
    1. Taman mi je pri kraju, definitivno kupujem opet :) Tereza

      Izbriši
  2. Imam i ja ovu kremicu, nisam ju još počela koristiti kako treba, čeka svoj red :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trenutno je povremeno koristim jer mi je lice u dobroj fazi (Da se ne ureknem ) :) Tereza

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...