utorak, 26. studenoga 2013.

Curaprox CS5460 četkica za zube

Danas vam donosim jedan malo drugačiji post. Pisat ću vam o četkici za zube. Međutim, ne o bilo kakvoj četkici za zube već o najboljoj četkici koju sam probala – Curaprox četkici.


Tvrtka Curaden osnovana je u Švicarskoj i aktivna je na polju dentalne njege još od 1940. godine. Suradnja s doktorima dentalne medicine i kvalificiranim stručnjacima rezultirala je stvaranjem jedinstvenih Curaprox proizvoda. Linija Curaprox obuhvaća mekane zubne četkice s 1560, 3960 ili 5460 vlakana, međuzubne četkice različitih veličina, dječje četkice te Curasept tekućine i paste koje pomažu u sprječavanju nastanka plaka. Kao što sam već navela, postoji više vrsta četkica: Soft CS1560, Super Soft CS3960 i Ultra Soft CS5460, a broj u nazivu označava broj vlakana koji četkica ima. Četkice su napravljene od izrazito tankih poliesterskih vlakana zvanih Curen koja u mokrom stanju zadržavaju čvrstoću i  na sebe vežu 6 puta više vode nego obične najlonske četkice, a mala i kompaktna glava dopire do svih površina zuba (tako kaže Curaprox).

Dakle, ja ću vam pisati o zubnoj četkici Curarpox Ultra Soft CS5460. Četkica ima i do 10 puta više vlakana nego uobičajena četkica za zube. Izgled četkice je pomalo retro, a dolazi u raznim kombinacijama veselih boja. Možete ju kupiti u DM – u, Muller – u, ljekarnama ili online. U DM – košta 31,90kn. Ponekad u ponudi imaju i paket od 3 četkice za nekih 70 – ak kuna. 


Prvo pranje bilo je stvarno neobično (pozitivno neobično) jer ova četkica ima malu glavu, jako je mekana, a opet čvrsta. Imam osjećaj da se vlakna uspijevaju zavući u svaku i najsitniju udubinu, između svakog zuba. Nakon pranja dolazi oduševljenje – kao da zubi i usna šupljina nikada do sada nisu bili tako svježi, čisti i ispolirani. Smatram da je idealna za one koji imaju problema s krvarenjem zubnog mesa jer je četkica izuzetno nježna i ne nadražuje zubno meso, naprotiv – nježno ga masira. Čitala sam, ali i čula iz prve ruke, kako je upravo Curaprox četkica mnogima pomogla riješiti problem krvarenja i boli zubnog mesa. Otkako sam probala Curaprox više i ne razmišljam o promjeni četkice!


Kako biste se uvjerili u razliku između vaše četkice i Curaprox četkice nemojte baciti staru četkicu nego se nakon 10 – ak dana korištenja Curaprox četkice vratite na staru. Tek tada ćete se uvjeriti u razliku!

Jeste li probali Curaprox četkice? Ako jeste, da li ste zadovoljni?


Martina

21 komentar:

  1. meni desni ne krvare, ali imam paradentozu :(
    stomatologica mi je ovu četkicu navela kao obaveznu, i moram priznati da je baš ugodna... a nadam se da i pomogne ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam imala nikakvih problema, probala sam čisto iz znatiželje i ostala oduševljena! :)

      Izbriši
  2. stvarno su odlične četkice :D svatko tko pređe na njih, više ne kupuje druge četkice :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Koristim ju već duže vrijeme. Bitno ju je samo znati koristiti. Uz svaku četkicu imam i upute, način držanja. Ne treba ju stisnuti i biti grub jer je četkica mekana. :) Odlična!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, koliko se sjećam sa četkicom dođe i uputstvo kako četkati... :)
      Stvarno je ugodna za korištenje!
      Martina

      Izbriši
  4. Najbolja cetkica na svijetu....nebi ju mijenjala za ništa....koristim ju već 2 godine a možda i duže...ja sam prvo počela sa soft verzijom onda sam prešla na super soft i zadnje na ultra soft....nemogu si više zamisliti da perem zube drugom cetkicom...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad sam kupovala meni su također preporučili da krenem od soft verzije (jer je ona kao najtvrđa pa se lakše priviknuti) i da onda postepeno pređem na super soft pa ultra soft...nisam poslušala pa sam ja odmah krenula sa ultra soft i bez problema sam se naviknula. Oduševljenje odmah kod prvog pranja! :)
      Martina

      Izbriši
  5. Koristim ovu četkicu valjda 8 godina, ne istu :D

    Sad sam za promjenu kupila Sensodyne, ali ako ne bude kao ova odmah se vračam voljenoj Curaprox <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala Sensodyne, ali iskreno, i ne privlači me isprobavanje novih jer sam baš baš baš zadovoljna ovom! :)
      Martina

      Izbriši
  6. Omiljena cetkica, imam tu zelenu:) btw super blog!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lijepo je cuti da ti se blog svida, hvala!! :-)
      Martina

      Izbriši
  7. Obožavam Curaprox četkice. Redovno ih koristim od srpnja 2010. i to na preporuku prijateljice, a sve iz razloga što sam tada ostala trudna, pa sam ipak tražila nešto mekaniju četkicu. Od tada do danas nisam koristila niti jednu drugu, već upravo Curaprox. Jedino što mijenjam su boje četkica :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od kada koristim Curaprox i ja mijenjam samo boju četkice! ;)
      Martina

      Izbriši
  8. Mene samo interesuje koliko traje i da li se lista, jer mi nikad ne predje cetkica vise od 3, 4 nedelje. A ona kod nas nije bas jeftina. :( Trenutno koristim SilverCare od Piave-a, onaj model sto mu se menja glava i ona je stvarno dobra. Iskreno, ne znam nijednu drugu marku da toliko beli zube. Ali bih probala Curaprox zbog desni i zato sto volim male cetkice. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Curaprox četkica se ne lista i meni traje oko 2 - 2ipo mjeseca!
      Ako imaš problema s desnima i ako voliš male četkice svakako probaj, mislim da bi ti odgovarala!
      Martina

      Izbriši
  9. Hvala ti na ovom korisnom i zanimljivom članku, definitivno ću isprobati curaprox četkicu. dvoboj

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja sam ju tek nedavno otkrila, i jako sam zadovoljna! Desni su mi krvarile kod svakog pranja, i to je tako bilo mjesecima, sad više nemam taj problem, a i puno mi je lakše oprati zube sa ovom četkicom nego što je to bilo sa običnima. Sve u svemu, odlična je!! ;)
    ugradnja zubnih implantata

    OdgovoriIzbriši
  11. Imam super soft veoma dobra cetkica

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...