nedjelja, 22. prosinca 2013.

Sapunoteka piling za tijelo - ulja badema i vanilije

Nedavno je u zadarskom Arsenalu održana osma manifestacija Naši mali gušti. Radi se o prodajnoj izložbi hrane, pića, delikatesa i suvenira zadarskoga kraja, uz gostovanje proizvođača iz drugih županija. Na izložbi se promoviraju autohtoni proizvodi kako Zadarske tako i gostujućih županija. Neki od proizvoda koji su se ove godine našli na Našim malim guštima su: razni božićni ukrasi, suveniri od raznovrsnih materijala, med i pčelinji proizvodi, suhomesnati proizvodi, pekarski proizvodi, pekmezi i džemovi, domaća tjestenina, prirodna kozmetika, sol i proizvodi od soli, rakije, likeri, sir... Mene je, naravno, najviše privukao ovaj dio s kozmetikom i kada sam vidjela Sapunoteka štand mom veselju nije bilo kraja. Kupila sam svoj prvi Sapunoteka piling za tijelo.


Za one koji ne znaju, Sapunoteka je mali obrt iz Šibenika koji se bavi izradom sapuna i kozmetike od prirodnih sastojaka. Sve proizvode rade ručno, u proizvodnji koriste sastojke isključivo biljnog porijekla, vode brigu o tome da većina sastojaka bude domaćeg porijekla te svoje proizvode ne testiraju na životinjama. 

Iako ovaj proizvod koristim jako kratko vrijeme moram vam prenijeti svoj prvi dojam pa stoga prijeđimo na ono bitno! 

Sapunoteka piling za tijelo sa uljem badema i vanilije dolazi u količini od 330g po cijeni od 45kn. Pakiranje je baš onakvo kakvo volim – jednostavna staklena teglica sa metalnim poklopcem. Kao što vidite, preko teglice je naljepnica tako da možete biti sigurni da proizvod nitko prije vas nije otvarao. 

Sastojci: morska sol, bademovo ulje, maslinovo ulje, suncokretovo ulje, glicerin (biljni), eterično ulje vanilije.



Miris je apsolutno savršen, dominira blaga i nježna vanilija. Obzirom da je od morske soli tekstura pilinga je malo grublja, ali ne grebe kožu već ju jako lijepo ispilingira. Nakon što sam piling isprala imala sam osjećaj kao da mi je ostao nekakav masni sloj na koži koji se ne da isprati i odmah sam u glavi zamislila jedno veliko NE. Međutim, to mi je bila samo još jedna lekcija da ne donosim zaključke unaprijed jer nakon brisanja ručnikom masnog osjećaja više nema, koža ostaje tako mekana i glatka da vam to ne mogu opisati. Poslije ovog pilinga ne treba mi losion ili mlijeko za tijelo, koža je nahranjena kao da sam se namazala nekom exstra bogatom mazalicom za tijelo, a miris na tijelu traje, traje i traje. Ovaj piling me "na prvu" definitivno oduševio!




Za kraj želim napomenuti da je ovaj proizvod proizveden u Hrvatskoj, sadrži sastojke koji su 100% prirodnog porijekla, a njih 90% je domaćeg porijekla!

Koji piling za tijelo vi volite? Jeste li koristili Sapunoteka proizvode?


Martina

Broj komentara: 8:

  1. Već sam čitala o njemu i baš ga želim isprobati, ambalaža je krasna! Šteta što trenutno imaju radove na stranici, barem su imali kad sam zadnji put gledala. Uglavnom, nadam se da ću ga jednom probati jer baš volim te prirodne uljne pilinge, iako se ja moram namazati nakon pilingiranja, plus mi je što mi je koža ipak nahranjena a ne isušena :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam jedva čekala da ga isprobam i, kao što vidiš, morala sam odmah prenijeti prvi dojam! :)
      Moja koža je inače normalna, nije suha niti malo, i stvarno mi divno nahrani kožu. Na prvu me ovaj piling stvarno oduševio.
      Još uvijek imaju radove na stranici, ali kako vidim, Sapunoteka proizvode je moguće kupiti u pojedinim gradovima.
      Martina

      Izbriši
  2. Kada su badem i vanilija u igri, ja poludim :D

    Moja dva omiljena mirisa i sastojka. Divan je ovaj piling, imala sam ga i hvala ti što si me podsjetila na njega :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Do sada nisam bila baš prevelik fan vanilije jer su mi svi ti "vanilija mirisi" djelovali jako umjetno i nimalo nalik pravoj vaniliji....ali ovaj miris je nešto potpuno drugo - ovo je miris koji očekujem od vanilije! A bademe uvijek volim - od hrane do kozmetike. :)

      Nema na čemu, drago mi je da sam te podsjetila na ovako divan proizvod!

      Martina

      Izbriši
  3. Joj, prvom prilikom ću si nabaviti ovaj piling jer obožavam miris vanilije. :D Iako, moram priznati da rijetko kupujem pilinge za tijelo, budući da si sama mućkam svoje :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Svaka čast, ja sam malo lijena za DIY stvari...uvijek zamislim da ću nešto raditi pa mi se neda itd...Al nadam se da će se to promijeniti u 2014.! :)
    Martina

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...