petak, 27. prosinca 2013.

Dermalogica i Jane Iredale (Nagrada od Dear Skin)

Prije nekih mjesec dana osvojila sam nagradu kod drage Martine s Dear Skin bloga koja se sastojala od ruža iz nove kolekcije Jane Iredale kozmetike koja nosi naziv PureMoist ili sjajila PureGloss po izboru te školice makeup - a.

Školica se sastojala od :
  • određivanja nijanse i vrste Jane Iredale podloge                       
  • konzultacije na temu večernjeg / dnevnog / poslovnog makeup – a
  • šminkanja i pokazivanje tehnike makeup - a.
U ovom postu odlučila sam vam pokazati proizvode koje sam imala prilike isprobati te ruž koji sam izabrala.

Nagradu je preuzeta u DermaCare Centru u Splitu gdje sam provela veoma ugodno poslijepodne sa njihovom djelatnicom Ivanom. U ovim centrima možete pronaći Dermalogica proizvode te Jane Iredal kozmetiku. Za sve vas koji niste upoznati sa Dermalogicom ili Jane Iredal evo nekoliko glavnih smjernica.


Originalna vizija Dermologice vrlo je jasna: linija proizvoda bez štetnih iritirajućih sastojaka (umjetnih boja i mirisa, denaturiranog alkohola, lanolina i mineralnih ulja) koje bi izabrali te preporučili profesionalni kozmetičari s istim oprezom kao i liječnici. Brojna istraživanja omogućuju predviđanje trendova u industriji, ali i očuvanje vodeće pozicije u smislu otkrivanja novih načina njege kože. Tako je razvijen Face MappinigTM – revolucionarni pristup analizi kože stvoren na The International Dermal Instituteu ekskluzivno za Dermalogicu. Saloni sada mogu koristiti nove tehnike analiziranja svakog dijela lica, što omogućuje jednostavnije određivanje proizvoda za njegu svakom klijentu.


Jane Iredale kozmetika je poznata po sloganu The Skin Care Makeup, toliko je sigurna i korisna za nanošenje da ju preporučuju plastični kirurzi i dermatolozi diljem svijeta. Jane Iredale makeup proizvodi njeguju kožu i u skladu su s najnovijim modnim trendovima:
  •  Nekomedogeni sastojci - pore se ne začepljuju.
  • Ne izazivaju alergije.
  • Svi su proizvodi testirani na osjetljivost.
  • Široki spektar zaštite od UVA i UVB zraka - do SPF 30. Testirani na visoko UVA zračenje.
  • Protuupalno djelovanje - smiruju nadraženu kožu.
  • U rangu su „vrlo otpornih na vodu“- po FDA kategoriji.
  • Potpuno prekrivaju stanja na koži poput akni, rozaceje i crvenila nakon laserskih tretmana i kemijskih pilinga.
  • Ne sadrže parabene i talk.
  • Minerali koji ne podržavaju rast bakterija.
  • Niti jedan proizvod nije testiran na životinjama.
Linija Jane Iredale proizvoda dobivena je miješanjem visokosofisticiranih minerala i pigmenata, proizvedenih  postupkom mikronizacije kojim nastaju mikroskopski ravne čestice. Ove se čestice međusobno preklapaju kada se nanesu na kožu. To omogućava koži da normalno diše i sprječava utjecaj nečistoća iz okoliša. Minerali imaju moć da ostanu cijeli dan na koži, tako da ih ne trebate popravljati tijekom dana. Osjećaj na koži je svilenkast, puder je vodootporan tako da neće nestati ili skliznuti s lica čak i tijekom najnapornijih fizičkih vježbi.

Ivana je temeljito pregledala moju kožu kako bi utvrdila njeno stanje i odredila koje proizvode će koristiti. Okarakterizirala ju je kao mješovitu, blago dehidriranu i atopičnu. Blago meni! J


Kako sam na sebi već nosila makeup bilo ga je potrebno temeljito očistiti. Ovom prilikom isprobala sam Special cleansing - pjenasti gel bez sapuna koji temeljito čisti kožu bez isušivanja. 


Nakon toga mi je napravljen piling lica sa Gentle cream exfoliant – om neabrazivnim pilingom s hidroksilnim kiselinama koji temeljito uklanja mrtve stanice i izrazito poboljšava teksturu kože. Inače se ovaj proizvod ne preporuča osobama sa (izrazito) osjetljivom kožom, kakva moja često zna biti, tako da sam upozorena sam da bi me kroz 10 – ak minuta koliko sam držala piling na licu, moglo lagano  peckati. Na sreću to se nije dogodilo. Za moje stanje kože Ivana mi je ipak preporučila da u budućnosti koristim Daily microfoliant – jedinstveni enzimski prah, primjeren za sve tipove kože, na bazi rižinih mekinja koji vrši mikrofolijaciju mrtvih stanica kože i trenutno ostavlja kožu glađom i svjetlijom. 


Nakon čišćenja i pilinga (kako bi se koža dodatno umirila) Ivana je koristila Ultracalming mist hidratantni sprej koji brzo smiruje crvenilo, peckanje i nadraženost kože. 


Na suhe i atopične dijelove Ivana mi je nanijela Ultracalming serum concentrate koji smiruje, obnavlja i štiti senzibiliziranu kožu. Peptidi potiču sintezu kolagena i jačaju toleranciju reaktivne kože na stres. Ulje suncokreta i žutog noćurka te ekstrakt avokada jačaju lipidnu barijeru.


Kao kremu za lice Ivana mi je odabrala Active moist namjenjenu koži s pojačanom proizvodnjom sebuma. Ovo je lagana, bezuljna krema za dnevnu hidratantnu zaštitu, aktivno se bori protiv površinske dehidracije i istovremeno zaglađuje kožu biljnim ekstraktima. 


Za kraj na područje ispod očiju mi je nanijela Ultrasmoothing eye serum – fluid koji sadrži peptid koji snažno potiče sintezu kolagena, zaglađuje fine linije i ublažava znakove starenja na području oko očiju.



Kada detaljnije isprobam testere proizvoda koje sam ovom prilikom dobila možda se odlučim na kupovinu nekih od njih. Zasada me najviše privlači Active moist krema te Gentle cream exfoliant.

Nakon dobre pripreme lica imala sam priliku isprobati Jane Iredal podloge. Prvi je na redu bio Liquid minerals (Warm Sienna) tekući puder koji me se baš i nije dojmio. Osjećaj na koži je ugodan i puder se stopi sa licem, no prekrivanje je skroz lagano, gotovo i da nema razlike kada imam samo običnu kremu. Nisam inače ljubitelj teških pudera, ali isto tako preferiram barem srednje prekrivanje. Ivana mi kaže da ovaj puder većinom kupuju starije gospođe jer nije težak, a navodno smanjuje vidljivost bora. 

Sljedeće što sam isprobala je Purepressed base spf 20 (Warm Sienna / Golden Glow) – kompaktni mineralni puder. Izgleda jako prirodno na koži, a potrebno ga je vrlo malo da bi se postiglo srednje prekrivanje. Polumat je, lagan na koži te izgleda jako prirodno. Osim cijene (399 kn), jedino što mi se ne sviđa je to što mi ne smanji dobro vidljivost proširenih pora. Postojan je i s vremnom kako se minerali povezuju na licu izgleda sve bolje i bolje.
Kako Ivana nije po struci vižazist već kozmetičar detaljnije smo se bavile preparativom te određivanjem podloga, a manje dekorativom. Na sljedećoj slici možete vidjeti proizvode koje mi je preporučila koristiti u skladu sa mojom bojom tena, kose i očiju.



Sjenila:
Cream, Cappuccino, Dark Espresso
Rumenilo:
Copper Wind
Maskara:
Longest lash thickening & lengthening maskara
Korektor
Enlighten (boja breskve, za neutraliziranje podočnjaka)
Hidratantni sprej
Pommisst - za stabiliziranje minerala


Šlag na kraju predivan ruž u nijansi Margi koji sam izabrala kao nagradu. Dvoumila sam se između ove i nijanse Annette, koju nisam izabrala zbog toga što je u sebi sadržavala shimmer koji ne preferiram kod ruževa.

Nakon što sam ga detaljnije isprobala još mi je draže  što je izbor pao upravo na Margi, prekrasna crvena nijansa koju nisam ispuštala iz ruke ovih blagdana. Koliko sam zadovoljna ružem dovoljno govori to da mu planiram u budućnosti posvetiti poseban post.






Još jednom hvala Martini što mi je omogućila divno iskustvo! :)


Jeste li koristili Dermalogica ili Jane Iredale proizvode? Kako vam se sviđaju?


Tereza

Broj komentara: 12:

  1. Zaista lijepa nagrada i iskustvo! Ruž koji si odabrala mi se jako sviđa i jedva čekam post :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno sam uživala, a ruž je diiiivaaaan :) Tereza

      Izbriši
  2. baš divna nagrada i iskustvo, a ruž je predivan <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Divna nagrada i baš nmi je drago da si ovako uživala! :))
    Krasnu si nijansu ruža odabrala i jako se veselim recenziji!

    OdgovoriIzbriši
  4. Super nagrada,bas si se lijepo provela:-)
    Ruz je divan,jedva cekam recenziju,i nadam se kojoj slici cjelokupnog looka!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čim se dobijem malo bolju opremu bit će svega :) Tereza

      Izbriši
  5. Aaaaa, izabrala si Margi kojeg i sama imam i obožavam <3

    Što se tice tvog iskustva, vidim da ti je bilo lijepo i da si svašta lijepoga isprobala. Svi nabrojani proizvodi su divni i neke i sama koristim. Tekući puder je zaista jako lagan, moj favorit je definitivno Pure Pressed puder :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala još jednom <3 da Pure Pressed je odličan :) Tereza

      Izbriši
  6. Predivna crvena! Od navedena dva brenda do sad nisam ništa probala, ali čitajući recenzije polako stječem dojam što bi eventualno odgovaralo mojoj koži i sigurno ću nešto isprobati u buduće :) A evo sam te i zahvaljujući ovom postu malo pobliže zemljopisno locirala...a možda ste već i pisale negdje od kud ste pa mi je promaklo...nebitno, samo sam znatiželjna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako isprobaj i ja planiram jer su mi se na prvu jako svidjeli :) točna lokacija: Omiš :D Tereza

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...