subota, 14. prosinca 2013.

My everyday makeup routine

Danas vam donosim nešto više slika, a manje teksta. Pokazat ću vam proizvode koje trenutno koristim za svakodnevni look. Oni koji me poznaju znaju da volim jednostavan, svjež i prirodan izgled i stoga na dnevnoj bazi koristim malo dekorative.


FACE

Kao podlogu koristim omiljeni Revlon Colorstay. Savršeno se stapa sa mojom kožom i jako dobro prekriva. Lako se nadograđuje ovisno o tome koliko prekrivanja mi treba, a što je najvažnije pri tome nemam osjećaj težine na licu. Zlatno pravilo za ovaj puder je dobro pripremljeno lice i nanošenje male količini. Moram napomenuti da se jako brzo suši i stoga ga je potrebno postepeno nanositi na pojedine dijelove lica i jako brzo razmazati. Nakon Colorstay - a na podočnjake i sitne nedostatke na licu nanosim Maybelline Fit Me korektor koji je jedan od najboljih drogerijskih korektora koji sam koristila - sasvim dobro prekriva, ne ističe suhe dijelove, ne uvlači se u borice oko očiju i djeluje prirodno na koži. Kada je u pitanju rumenilo trenutno obožavam Sleek i naravno - želim skupit sve. J Najčešće posežem za nijansom Rose Gold koja u sebi ima zlatni shimmer, odlično je pigmentirana te se jako lako nanosi i blenda. Na t - zonu nanosim Rimmel Stay Matte matirajući puder. Jedina stvar koja mi se ne sviđa kod ovog pudera je ambalaža, zbilja je jadna i klimava, a nakon nekog vremena poklopac ne sjeda kako treba. Po pitanju njegove učinkovitosti trenutno nemam zamjerke, nije mi napravio nered na licu, a neželjan sjaj drži pod kontrolom. Kombinacija Revlon Colorstay - a i ovog matirajućeg pudera na mojoj koži odlično funkcionira.



EYES

Grozim se pri pomisli da nekad prije uopće nisam popunjavala obrve i da sam takva (nepopunjenih obrva) hodala svijetom. Na svu sreću, shvatila sam svoju grešku i sada "golih" obrva uglavnom ne izlazim. Za popunjavanje koristim Artdeco Eyebrow Powder u nijansi 5 i Maxfactor Eyebrow Pencil u nijansu Hazel. U biti, nemam potrebu iscrtavati oblik obrva već samo popuniti "rupe" jer su mi na nekim mjestima obrve dosta rijetke. Sjenilo ne stavljam svakodnevno, ali one dana kada želim malo boje na kapcima uglavnom samo lagano prstima utapkam Maybelline Color Tatoo - On and on Bronze. Obzirom da imam ravne i spuštene trepavice uvijanje je obavezno i trenutno imam Collistar uvijač s kojim sam jako zadovoljna. Na kraju, naravno, dolazi maskara koja je neizostavni dio moje makeup svakodnevnice. YSL Volume Effet Faux Cils trenutno jako volim jer mi daje volumen, lijepo produži i ne otežava trepavice, ne preslikava se i ne trusi, a što je jako bitno ne iritira mi oči (a imam jako osjetljive oči).



LIPS

Rimmel Kate Moss Lasting Finish 05 je kremast, dugotrajan, jako pigmentiran ruž za kojim veoma često posežem. Moram napomenuti da mi jako lijepo sjeda na usne i ne isušuje ih, a kremasta tekstura i polumat finish te cijena ruževe iz ove kolekcije svakako stavljaju na vrh ljestvice mojih drogerijskih ruževa. Možda će se nekima činiti kao ljetni ruž, ali ja ga obožavam sve mjesece u godini i definitivno sam fan cijele Rimmel Kate Moss kolekcije! 



S lijeva: Sleek Rose Gold, Maybelline Color Tatoo On and on Bronze, Rimmel Kate Moss Lasting Finish 05
Slikano na dnevnom svijetlu, bez blica.

Koje makeup proizvode vi koristite svakodnevno? Jeste li probali neke od mojih favorita?

Martina

Broj komentara: 20:

  1. Predivno. Od ovih stvari za lice sve imam i obozavam osim rimmel pudera za amtiranje a njega sve planiram da kupim. I rumenilo isto imam i obozavam. Ostatak stvari nisam probala ali su mi sve od reda predivne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rimmel puder svakako probaj... Meni je stvarno dobar, već dugo ga koristim i uopće ne isprobavam druge jer ovaj sasvim zadovoljava sve moje potrebe. :)
      Martina

      Izbriši
  2. Haha, za tebe su sleek rumenila kao pokemoni - sve ih moras sakupiti! Svidja mi se jednostavan look, pa ja svakodnevno koristim kombinaciju Loreal maskara, Artdeco senku u nijansi 544 i Maybelline The Eye Eraser korektor, kao i TooFaced bazu. :) Obrve slabo popunjavam, i setam se unaokolo tako golih obrva. ;P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah - da, stvarno moram skupit sve jer za jako nisku cijenu dobijem odlično rumenilo!! :D
      Svida mi se i tvoja dnevna kombinacija makeup-a. ;)
      Martina

      Izbriši
  3. Uvijač za trepavice zlata vrijedi nama s ravnim trepavicama. Meni trepavice na vanjskom dijelu oka čak rastu prema dolje, pa mi oči izgledaju još tužnije. A taj mi je dio najteže uviti, the horror :D
    Joj Sleek Rosegold želim, predivno je rumenilo, stvarno je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja imam ravne trepavice i bez uvijača je to sve nekako jadno. :/
      Sleek Rose Gold te sigurno neće razočarati!
      Martina

      Izbriši
  4. Što se tice nijansi make up-a, imamo jako sličan ukus:)
    Obožavam ovu YSL maskaru! Jel ti se suši brzo?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš onda dobar ukus! ;) ;)
      Maskara mi se dosta brzo suši i nekima je možda to problem kod ove maskare, ali ja općenito volim malo suhlje maskare pa mi to ne smeta previše i unatoč tome super mi je!
      Martina

      Izbriši
  5. Nisam isprobala sve od navedenih proizvoda ali Maybelline Fit Me korektor obožavam, kao i Rimmelove ruževe. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako mi se sviđa tvoja kozmetička postava. Kao što sam već utvrdila puno puta, volimo slične stvari a i ovdje nam je puno toga zajedničkog. :D Revlon, Rimmelov stay matt puder (iako sam sada opsjednuta bananom :D), Maybelline color tatoo i sleek <3 Definitivno moraš skupiti sve :D meni nedostaju još samo 2 nijanse, od onih koje sam htjela skupiti haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :)
      Ja još nisam probala bananu, ali Tereza i ja baš ovih dana mislimo naručiti! :)
      Martina

      Izbriši
  7. gdje mozemo kupiti Collistar uvijac u Sarajevu? da li se uopste mogu tu kupiti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj, stvarno ne znam.... Ja sam ga dobila na poklon tako da ne znam ni gdje u Hrvatskoj ima! :/
      Martina

      Izbriši
  8. Slicna je kao i moja, Rimmel stay matte i maybelline sjenka su zajednicke ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Divne stvari koristiš! ja sam luuuuda za odličnim rumenilima, ne znam zašto ali to mi je ujedno i najdraži trenutak kad se šminkam! XD tako da svakako želim ovaj sleekić na svojim jagodicama :D divan je ovaj rimmel ali me živcira što nemam blizu dućan koji posjeduje njihove proizvode jer dugo dugo žudim za ovim puderom u kamenu! bez obzira na opisanu ambalažu XD fit me također koristim ima sad već par tjedana i odličan je! toliko okvirno i ja koristim svaki dan šminke :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! ;)
      Rumenila (i ruževi) su mi najdraži kada je dekorativa u pitanju! :D
      Martina

      Izbriši
  10. Ako želiš probaj Rimmel Stay Matte tečni puder , ja ga koristim već dvije godine , i trenutno mi je super ,
    stvarno , uopšte se ne primijeti kada ga naneseš .
    Ja se ne mogu odlučiti za ovaj puder u kamenu jer ga nikad prije nisam koristila , uopšte , nijedan puder u kamenu nisam upotrebljavala , i sačekaću još malo da budem sigurna , ko zna možda mi ne bude trebao :) .
    Koji je tvoj savjet ? :O
    :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na preporuci, svakako ću pogledati taj puder kada budem u prilici!
      Ja imam mješovitu kožu i Rimmel Stay Matte matirajući puder koristim za matiranje t-zone, ukoliko imaš masnu ili mješovitu kožu mislim da bi ti ovaj proizvod super odgovarao!
      Martina

      Izbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...